Belbin

Verdiep je in de mogelijkheden van Belbin

Meredith Belbin (geboren in 1926) is een Britse wetenschapper die bekend staat om zijn onderzoek naar effectiviteit van managementteams. Hij is de “uitvinder” van de teamrollen en kwam na vele jaren onderzoek tot de conclusie dat in een groep bepaalde personen bepaalde rollen rollen op zich namen, en dat het patroon waarin de rollen verdeeld waren een cruciale invloed had op de resultaten. Vanuit die gedachte zijn de Belbin Teamrollen ontwikkeld.

Op deze pagina hebben we alle informatie over Belbin en de teamrollen verzameld. Ga voor verdieping door bijvoorbeeld meer te lezen over de individuele rollen, of kijk hoe de teamrollen internationaal ingezet worden. Er is genoeg te ontdekken!

De teamrollen van Belbin zijn vernoemd naar hun grondlegger, psycholoog prof.dr. Meredith Belbin van Henley Business School in Cambridge (UK). In ‘Management Teams – Why they succeed or fail’ (1981) publiceerde Belbin voor het eerst over zijn teamrollen model.

Lees meer

De Teamrol Academie en Belbin Nederland onderhouden als partners al sinds jaar en dag warme banden met elkaar. In deze video’s geven teamleden van Belbin Nederland kort en bondig uitleg over allerlei aspecten van Belbins teamrolmodel en beantwoorden zij een aantal veel gestelde vragen. Kunnen je teamrollen veranderen over tijd?

Lees meer

Meredith Belbins werk, onderzoek en publicaties kennen een sterke internationale inslag. Hij werkt(e) in zijn onderzoeken samen met wetenschappers over de hele wereld en was o.a. adviseur van de OECD. Zijn model blijkt toepasbaar in landen en voor mensen en organisaties met hele verschillende achtergronden, oriëntaties en culturen.

Lees meer

André Witbreuk en Loes Wolterson, collega Belbin-masters en trainingsacteurs bij WWLA, vergrootten voor elk van de 9 teamrollen uit hoe zij omgaan met Corona. We mogen ze hier nog eens delen.

Lees meer

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, cursus data en ontwikkelingen op gebied van teamrolmodellen.