Haal inspiratie uit onze videocasts en interviews

Wat is jouw ervaring met Belbin? Waarom en hoe gebruik jij de teamrollen? Wat zijn do’s en don’ts? De successen waarop je extra trots bent? Wij brengen ze graag in beeld. Dat doen wij via videocasts, webinars en opgenomen interviews met ervaringsdeskundigen. Om van te leren en om te inspireren.

Heb je een opmerking, vraag of tip naar aanleiding van een videocasts, interview of webinar? Of wil je zelf meewerken aan een interview? Laat het ons dan weten via 013 – 468 92 71 of de contactpagina.

Videocast 1: Met Belbin een sterke leider en toch mijzelf

Eerste van 4 Videocasts over hoe jij de Belbin teamrollen kunt gebruiken om in jouw werk jezelf te zijn en met anderen – die anders zijn dan jij – doeltreffend en met plezier kunt samen werken.

Deze eerste opname gaat over welke ‘sterke kaarten’ heb ik: waar ben ik goed in en hoe kan ik die – als ik dat weet – gebruiken om mijzelf richting te geven én in de samenwerking met anderen.

Videocast 2: Te accepteren zwakheden

Deze tweede opname in een reeks van vier gaat over: Hoe je, ook de dingen waarvan weet dat je er minder goed in bent, gemakkelijker benutten om leiding aan jezelf én aan anderen te geven.

Videocast 3: SUPERPOWERS

Deze derde opname in een reeks van vier gaat over: SUPERPOWERS, want we hebben bijna allemaal meerdere teamrollen in ons. En als we die kennen en slim combineren kunnen we voor onszelf en voor anderen vaak veel meer bereiken dan we ooit gedacht hadden.

Videocast 4: Ik en de anderen, de anderen en ik

Deze vierde opname in een reeks van vier gaat over hoe je jouw teamrol kwaliteiten en die van jouw collega’s kunt inzetten om samen aan jullie doelen te werken.

Interview met Anne Kien, trainer, coach, schrijver en ondernemer

Rasondernemer en Belbin-trainer Anne Kien vertelt over hoe zij met simpele middelen mensen en teams helpt om betere beslissingen te nemen.

“Wat mij opvalt, is dat bepaalde teamrollen zoals Zorgdragers en Monitoren het lastig vinden om meteen het positieve te pakken.Terwijl bijvoorbeeld Brononderzoekers daarin weer heel snel zijn.”

TEDX Anne Kien: Huilen kan altijd nog

Boekbespreking met José Houweling en Rob Groen

Interview met José Houweling en Rob Groen over het boek ‘De Belbin-benadering: voor individuele coaching en loopbaanbegeleiding’ dat zij samen met acht andere zeer ervaren coaches schreven.

“Bij individuele coaching gebruik je de Belbin teamrollen om de context waarin mensen werken als een systeem te zien. Je leert mensen op een andere manier te kijken naar hoe ze met anderen omgaan en hoe ze ander gedrag kunnen uitproberen.”

Het boek is hier via onze website te bestellen.

Interview met Sara Jeurissen, huisarts en Belbin-trainer

Wij spraken met Sara Jeurissen, huisarts bij Huisartsen aan Zee én Belbin-trainer vanuit haar eigen praktijk Sara arts(-en) coach.

Ze geeft trainingen aan huisartsenpraktijken en aan maatschappen van specialisten en verzorgt onderwijs aan de opleiding van huisartsen van het LUMC te Leiden.

Sara vertelt over hoe zijn Belbin gebruikt in haar eigen praktijk, in de omgang met patiënten en collega’s en hoe zij de teamrollen inzet om medische professionals beter te leren samenwerken. Over de eyeopeners die Belbin bij hen oplevert.

Haar persoonlijk motto: “Everybody is fighting a battle that you know nothing about. So be kind.”

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, cursus data en ontwikkelingen op gebied van teamrolmodellen.