Aanbevelingen

Hieronder vind je een aantal aanbevelingen van enkele deelnemers aan onze trainingen.

Petra Molenaar: Proces- en Beleidsadviseur bij Veilig Thuis Verpleegkundig Team

“Voor ons Management Team verzorgde Walter een sessie over de Belbin-teamrollen. Alles klopte aan deze sessie; goede inhoudelijke informatie, fijne interactie en duidelijke uitleg over de door ons ingevulde zelfpercepties. Walter is kundig, vriendelijk, wendbaar en weet zich heel goed aan de luisteraar aan te passen. Al met al een aanrader!”

Veilig Thuis Verpleegkundig Team

Nihal Vogels: bestuurslid MCSI, Midpoint Center for Social Innovation

“Walter ken ik als professional, maar ook als spreker binnen een door @MCSI georganiseerde kennissessie. We hebben hem daarvoor uitgenodigd vanwege zijn expertise, als het om zelfsturende teams in organisaties gaat.

Hij weet door zijn kennis (maar ook door zijn attitude), de mensen te enthousiasmeren en te interesseren voor samenwerkingen en teamvorming. Tijdens de training heeft hij gebruik gemaakt van storytelling en wetenschappelijk onderzoek. Hij staat open voor verhalen/vragen van de deelnemers en vertaalt dat vervolgens naar pragmatische oplossingen in het dagelijks werkveld.”

Ik kan Walter van harte aanbevelen als professional, als mens en als teamlid binnen diverse organisaties!

MCSI Center for Social Innovation

Heleen Vermeulen: directeur/eigenaar Yong BV

Een paar jaar geleden heb ik mijn Belbin accreditatie gehaald en je weet hoe het gaat. Het zakt toch weg. Dus de werksessie Belbin voor Gevorderden van de Teamrol Academie kwam voor mij als geroepen. Erg leuk om samen met een paar andere enthousiastelingen weer eens in de theorie én praktijk van Belbin te duiken. Walter maakt er een persoonlijke beleving van, van harte aanbevolen!”

Yong BV

Jan Pullen: senior consultant in leiderschap, communicatie, teamontwikkeling en cultuur bij Conclusion Consulting

“Ik raad iedere Belbin-master, die het Belbin-gedachtegoed graag wil herhalen onder professionele begeleiding èn die nieuwe stof wil bijleren, van harte aan de Belbin training voor Gevorderden door Walter van den Elsen te volgen.

In het verleden werkte ik regelmatig met Belbin, de laatste jaren wat minder. De training hielp mij kennis/kunde ‘af te stoffen’ en bracht daarnaast ook nieuwe inzichten. Zo was er specifieke aandacht voor het Belbin-gedachtegoed in combinatie met de teamontwikkelingsfasen van Tuckman. Voor mij goed bruikbaar in de praktijk als teamcoach. Nogmaals dank voor de leerzame en inspirerende dag!”

Conculsion Consulting

Andrea Saes: trainer, coach en adviseur bij Andrea Saes Advies & Training

“Ik was heel blij met de mogelijkheid om mij na 8 jaar weer eens grondig te verdiepen in de Belbin teamrollen via de training Belbin voor Gevorderden. Samen met nog enkele andere, gemotiveerde medecursisten zijn we de diepte ingegaan.

Het was fijn om opdrachten te krijgen en samen te kijken welke rol wanneer het beste tot zijn recht komt. We keken ook naar onze eigen rollen en het was leuk om te zien dat mijn profiel nog steeds congruent is met wat mijn observatoren zien bij mij. Ik blijf dit een prachtige manier vinden om met en voor teams in te zetten. De middag was voor mij het meest waardevol. Daar doorliepen we de fasen van teamontwikkeling en keken we naar welke rollen het beste in te zetten zijn bij de verschillende fasen van een project.

Dank Walter voor je strakke begeleiding en heldere uiteenzettingen van de mogelijkheden van Belbin teamrollen!”

Andrea Saes Advies & Training

Frits Timmermans: organisatiemonteur bij Frits@work.nl

“In april 2023 heb ik de Belbin Basistraining gevolgd die door de Teamrol Academie werd verzorgd. Omdat ik ondernemers en leidinggevenden help met het verbeteren van de organisatiecultuur is het van groot belang om ze inzicht te geven in zichzelf en in hun medewerkers. De teamrollen van Belbin zijn hier een uitstekend geschikt voor omdat ze uitgaan van een positief beeld van de mens en makkelijk herkenbaar zijn.

Deze herkenbaarheid zorgt ervoor dat de teamrollen een uitstekende manier is om een organisatiecultuur te verbeteren. Mensen in een organisatie leren elkaar beter te begrijpen in plaats van te kennen met de hierbij horende (voor)oordelen. Dit versterkt de samenwerking.

Tijdens deze training word je (wederom) gestimuleerd om na te denken over de verschillende teamrollen en hoe je met alle verschillende rollen het beste kan om gaan binnen een organisatie. Vervolgens begon ik na te denken hoe ik de teamrollen kan inzetten voor mijn opdrachtgevers. In deze training heb ik de tools gekregen om met de teamrollen van Belbin aan de slag te gaan zodat ik mijn opdrachtgevers nog beter kan bedienen.”

Frits Timmermans, Frits@work.nl

Dieuwke Helder: trainingsacteur bij Helder Acteren

“Dinsdag 6 april 2021 volgde ik de Training Belbin Bijspijkeren bij de Teamrol Academie, gegeven door Walter van den Elsen. De dag was dusdanig ingericht dat we op locatie konden werken. Live interactie dus. Veel is aan bod gekomen in deze training. Uiteraard de teamrollen en via onze eigen Belbin rapportages zijn de eigen Teamrollen weer uitgediept.

Mooi aan deze training is ook dat de connectie is gemaakt met andere modellen zoals het groepsvormingsmodel van Tuckman en dat we het fenomeen team en het verschil tussen team & groep hebben besproken. Ook was er aan de hand van citaten aandacht voor de taal die elke teamrol bezigt. Vanuit daar hebben we de stap gemaakt naar de allergie van elke teamrol.

Kortom, een rijk gevulde training voor iedereen die op een degelijke en ook inspirerende manier wil bijspijkeren in de Belbin Teamrollen.”

Dieuwke Helder, Helder Acteren.nl

Jan Hindrik Hartman: (team)trainer en coach bij de Koninklijke Marine

“High performing teams zijn binnen de militaire context van essentieel belang daar het een zaak van leven of dood kan zijn. Derhalve is teamrolmanagement jaren geleden door de Koninklijke Marine omarmd en wordt toegepast in leiderschapsprogramma’s, teamtrainingen, sollicitatie-procedures en in individuele- en team coachtrajecten.

De kracht van Belbin is dat de principes zo gemakkelijk aansluiten op andere theorieën over leiderschap (bijv: visie op leidinggeven defensie) en teameffectiviteit. De herkenbaarheid (o.a. CAN DO mentaliteit) en toepasbaarheid zijn groot. Binnen de Marine kennen inmiddels zo’n tweeduizend medewerkers hun teamrolprofiel. En ook dat levert een groot voordeel op, we spreken inmiddels dezelfde teamroltaal.”

Mieke Veldman, directeur Klaver 5 P&O Advies en Interim Management

“In mijn praktijk als P&O’er heb ik teamrolmanagement al veelvuldig gebruikt: bij werving en selectie van nieuw personeel, maar ook bij samenwerkingsproblemen binnen teams, bij persoonlijke coaching en bij reorganisaties. Belbin is een model, dat onderling gedrag bespreekbaar maakt, zodanig dat ieder teamlid zijn respect blijft hebben, maar wel zo dat je elkaar beter begrijpt en dat je elkaars gedrag bespreekbaar kunt maken.”

Klaver 5 P&O Advies en Interim Management

Marjan Kemperman: trainer en coach, Kemperman Training & Coaching

“Ik gebruik in mijn trainingen en coaching sessies graag Belbin. Belbin geeft helder inzicht in waar je goed in bent en waar je minder goed in bent op een hele opbouwende en praktisch toepasbare manier. Het kan op alle manieren worden ingezet en ik merk in de praktijk dat de mensen de rollen herkenbaar vinden en daardoor gemakkelijk kunnen vertalen naar hun dagelijkse situaties. Hierdoor wordt zelfreflectie vergroot en we kunnen het gebruiken als sleutel/ingang naar bredere en diepere trajecten.”

Kemperman Training & Coaching

Karel Schols, voorzitter Schols Foundations

“Een belangrijk ervaringspunt is voor mij dat Belbin vooral ook bij jonge mensen bijdraagt aan het open staan voor diversiteit. De Teamrol theorie helpt je om open te staan voor eigen kwaliteiten en opletpunten. Met Belbin leer je dat er meerdere wegen zijn, meerdere oplossingen voor dilemma’s. Zeker in de ontwikkelingsprojecten waarin wij als Schols Foundations met vrijwilligers actief zijn, is het belangrijk dat je je bewust bent van jouw kwaliteiten, opletpunten en allergieën op het gebied van samenwerken.”

Schols Foundations

Richard de Hoop: spreker, auteur en ondernemer De Hoop Entertrainment

“Ik gebruik in mijn trainingen en coaching sessies graag Belbin. Belbin geeft helder inzicht in waar je goed in bent en waar je minder goed in bent op een hele opbouwende en praktisch toepasbare manier. Het kan op alle manieren worden ingezet en ik merk in de praktijk dat de mensen de rollen herkenbaar vinden en daardoor gemakkelijk kunnen vertalen naar hun dagelijkse situaties. Hierdoor wordt zelfreflectie vergroot en we kunnen het gebruiken als sleutel/ingang naar bredere en diepere trajecten.”

De Hoop Entertrainment

Andre Witbreuk: acteur, trainer, coach, auteur en opleider bij WWLA

“Al jaren werk ik in trainingen en coaching met veel plezier met de teamrollen van Belbin, in combinatie met Voice Dialogue. Behalve voor een-op-een sessies kun je deze methodieken ook prima in teams gebruiken. Het visualiseren van iemands teamrollen geeft de teamleden meer inzicht in de keuzes en dilemma’s van hun collega.”

WWLA

HRM-docent René Daselaar, Hogeschool Leiden

“De Belbin teamrollen gebruiken we hier op de Hogeschool Leiden met alle nieuwe studenten. Het helpt ze om veel sneller te herkennen hoe zij en anderen in ‘de wedstrijd’ zitten, en hoe ze daarmee kunnen spelen in samenwerkingssituaties – en daar hebben we er nogal wat van”,  “Goed dat jullie deze doelgroep verder gaan helpen. Succes daarmee!”

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, cursus data en ontwikkelingen op gebied van teamrolmodellen.