Belbin Master

Train-the-trainer programma, gebaseerd op de ruim 30-jarige ervaring van Rob Groen in het werken met het samenwerkingsmodel van Belbin

Het programma is een intensieve, gecomprimeerde professionaliserings-leergang, die je kennis van Belbin verdiept, je vakmanschap vergroot en je naam (en marktpositie) als expert in het werken met teams kan versterken. In de leergang worden tal van aspecten van het vak uitgediept: van de theoretische uitgangspunten en onderliggende filosofie tot de werking en waarde van de diverse diagnostische instrumenten; van effectieve interventies en onderhoudende spel- en werkvormen tot het inzetten van bijzondere leermiddelen, zoals het werken met trainingsacteurs.

De training omvat een startochtend en 6 workshops van één dag, verspreid over enkele weken of maanden

Voor wie is deze Master bestemd?

Deze Master opleiding is bestemd voor trainers, coaches, consultants, mediators, trainingsacteurs, teamleiders en adviseurs, die professioneel en zelfstandig Belbins Teamrolmodel willen toepassen.

Opbouw leerdagen

  • Startsamenkomst – halve dag

Deelnemers en leiding maken kennis. Inventarisatie van bijzondere wensen en leerdoelen. Toelichting op het programma. Vaststellen – in gezamenlijk overleg – van de data en locaties van de workshops.

Deelnemers ontvangen enkele boeken, artikelen en het eerste ‘huiswerk’- de Belbin-testserie en de Belbin NL Interplace teamroltest – om een analyse van hun eigen rollen te kunnen maken.

  • Introductie – hele dag

Het Verhaal in alle breedte neergezet: over de oorspronkelijke research van Belbin, de filosofische en praktische uitgangspunten van het model. Over de persoonlijkheidsleer van de psychologie, de Big Five, en het aardige van de Griekse temperamenten. De rollen beschreven. Toelichting op de gebruikte tests en vragenlijsten.

Deelnemers krijgen hun individuele teamrolscores (testserie en Belbin NL Interplace) teruggekoppeld.

  • Interplace, Accreditatie en Toets – hele dag

Over relevant wetenschappelijk onderzoek en de mix met andere modellen. Alles over het werken met Interplace, het online software programma voor 360⁰ feedback.
En daarna: de Toets, die recht geeft op het certificaat van Belbin Associates en het voeren van het internationaal erkende logo.

  • Practicum Terugmeldingsgesprekken – hele dag

Oefeningen in het opmaken en voorbereiden van een terugmeldingsgesprek. Deelnemers melden ‘live’ een teamrol-analyse terug aan een proefpersoon. Intervisie en feedback.

  • Belbin voor Teams – hele dag

Over het verschil tussen teams en groepen. Hoe je projectteams samenstelt en begeleidt in de verschillende fasen (Belbin & Tuckman) Over teamrol en taalgebruik en hoe je met elke rol het  best kunt communiceren. Belbin  in de adviespraktijk en in combinatie met andere modellen.

  • Spel- en werkvormen – hele dag

(Inter)actief kennismaken met de inhoud en werking van diverse grote en kleine oefeningen in het illustreren, herkennen en hanteren van de teamrollen. Over het inzetten van films, muziek en andere artistieke werkvormen. Over gevaarlijke oefeningen en hachelijke dilemma’s. Het Groot Teamrol Gamebook.

  • Teamrol Dramaclass – hele dag

Met hulp van trainingsacteurs experimenteren met de diverse teamrollen.  Oefeningen in het uitbeelden en uitspelen, afstemmen en contact maken, kortom: in het ómgaan met het anderszijn van anderen.
Afsluiting. Over het Teamrol Gilde en de Teamrol Academie. Over een terugkomdag?

Aan het eind van de Master ontvangen de deelnemers een licentie, en kunnen zij vrijuit en geheel zelfstandig met alle verworven kennis, inzichten en materialen aan de slag. Ook kunnen zij – als zij daar prijs op stellen – lid worden van het Teamrol Gilde, een collegiaal professioneel netwerk.

Voor het Post Master aanbod, zie pagina 3.

Praktische informatie

De Master vindt één of twee keer per jaar plaats en gaat door als er zich voldoende deelnemers hebben aangemeld (6 tot 12 personen).

De kosten voor de Master bedragen € 2.950,- per persoon, ex btw.
Deelnemers die de teamrol accreditatie cursus (TRAC) of de Belbin Practitioner reeds hebben gedaan, betalen € 1.995,- ex btw

Betaling in termijnen is altijd mogelijk.

CORONA: Bij de uitvoering van deze training houden wij ons strikt aan de regels en richtlijnen van de overheid.

Wil je meer informatie over deze master of je daarvoor aanmelden?

Laat dan hier je gegevens achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Schrijf je hier in voor de Teamrol Academie nieuwsbrief. Je kunt je ieder moment uitschrijven