Teamtraining Teamwerk met Belbin

Ga met Belbin voor een betere samenwerking en meer werkplezier

Deze basistraining laat jouw team kennismaken met Belbin en geeft jullie in twee dagdelen inzicht in hoe jullie team is samengesteld. We kijken welke kwaliteiten jij en jouw collega’s hebben en wat je eventueel mist in jullie team. Je gaat aan de slag met de Belbin NL Teamroltest®, leert meer over de Belbin teamrollen en leert hoe je deze kunt gebruiken om jullie samenwerking (nog) beter te maken. Het tweede gedeelte van de training staat in het teken van een leerzaam en energiek leerproject ‘Happy Island’. Waarin de kennis van de teamrollen in de praktijk gebracht wordt. 

In wat voor organisatie je ook werkt, met de ene collega werk je gemakkelijker samen dan met de andere. Soms gaat dat soepel, en soms ronduit stroef. Misschien zitten bepaalde collega’s zelfs in je ‘allergie’ of komt een project gewoon niet van de grond. Dit zijn situaties die iedereen wel herkent en die je graag oplost. Ga aan de slag tijdens deze training en breng met elkaar jullie samenwerking naar een hoger niveau.

Voor wie is de training Teamwerk met Belbin bedoeld?

Deze training is ideaal voor teams in zowel commerciële als non-profit organisaties die beter samen willen leren werken. Je kunt dus met z’n allen tegelijk deelnemen aan deze training. Je kunt deze training met je afdeling volgen, maar bijvoorbeeld ook als project groep of als management team. Tijdens de training leer je elkaar beter kennen en werk je concreet aan de wijze waarop je elkaars kwaliteiten in een project of in het dagelijkse werk beter kunt benutten.

Wil je je wel verdiepen in de wijze waarop Belbin je teamwerk verbetert, maar sluiten je collega’s liever niet aan? Kijk dan in de agenda welke open trainingen er op het programma staan of bekijk de Basistraining werken met de Belbin teamrollen. Dat is een individueel georiënteerde trainingsvariant.

Teamwerk met Belbin leert jouw team en jou als teamlid:

 • Inzicht krijgen in je persoonlijke teamrollen, gedrag en kwaliteiten waarmee je op een natuurlijke manier bijdraagt aan de teamprestatie.
 • Hoe je je teamrollen doeltreffend, professioneel en met plezier inzet voor een echte teamprestatie.
 • Hoe je het teamwerk gebruikt om je persoonlijke kwaliteiten verder te ontwikkelen en professionaliseren.
 • Hoe je jezelf en anderen opnieuw, vanuit een ander perspectief, leert kennen en waarderen.
 • Hoe je beter samenwerkt en communiceert én hoe je kritisch en creatief denkt.

Voorafgaand aan de training laten we jou en jouw collega’s een Belbin NL Teamroltest® maken.

Praktische informatie

 • Deze training geven wij uitsluitend op aanvraag.
 • De training duurt in het totaal twee dagdelen, desgewenst op één dag
 • Het minimum aantal deelnemers is 5 en het maximum is 12 personen. Groter kan in overleg.
 • De trainingslocatie is in overleg, dat kan bij jullie op kantoor, op onze trainingslocatie of op een externe locatie.
 • De kosten voor een groep tot maximaal 12 personen bedragen ten hoogste € 1.980,- ofwel € 185,- per persoon, incl. de Belbin NL Teamroltest® t.w. van € 55,- per persoon en excl. de eventuele kosten voor de accommodatie. (Wij hoeven o.g.v. onze CRKBO-erkenning voor de training geen btw in rekening te brengen).
 • CORONA: Bij de uitvoering van deze training houden wij ons strikt aan de regels en richtlijnen van de overheid.

Wil je meer informatie over deze training of je daarvoor aanmelden?

Laat dan hier je gegevens achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Schrijf je hier in voor de Teamrol Academie nieuwsbrief. Je kunt je ieder moment uitschrijven