Belbin Teamtraining

Voor een betere samenwerking en meer werkplezier

In wat voor organisatie je ook werkt, met de ene collega werk je gemakkelijker samen dan met de andere. Soms gaat dat soepel, en soms ronduit stroef, misschien zitten bepaalde collega’s zelfs in je ‘allergie’. Misschien sluit de taakverdeling niet helemaal aan bij ieders natuurlijke rollen en sterkten. Dit zijn situaties die iedereen wel herkent en die je graag oplost. Ga aan de slag tijdens deze training en breng met elkaar jullie samenwerking naar een hoger niveau.

Deze basistraining voor teams laat je kennismaken met Belbin en geeft inzicht in de samenstelling en mogelijkheden van je team. Met hulp van de Belbin NL Teamroltest® maken we een analyse. We onderzoeken welke teamrolkwaliteiten goed vertegenwoordigd zijn – en welke misschien ontbreken – en wat dat betekent voor het functioneren van het team.

Je leert de Belbin teamrollen kennen en herkennen en je leert hoe je deze inzichten kunt gebruiken om jullie samenwerking (nog) effectiever en plezieriger te maken.

Voor wie is deze teamtraining bedoeld?

Deze training is ideaal voor elk team dat ‘zichzelf’ beter wil leren kennen en samenwerken, of je nu een projectteam, afdelingsteam, managementteam of vakgroep bent. Het hele team doet mee. Tijdens de training leer je elkaar op een andere manier kennen en ontdek je op praktische wijze hoe je elkaars complementaire kwaliteiten bij het samenwerken beter kunt benutten.

Wil je je wel verdiepen in de wijze waarop Belbin je teamwerk verbetert, maar sluiten je collega’s liever (nog) niet aan? Kijk dan in de agenda welke open trainingen er op het programma staan of bekijk de Basistraining werken met de Belbin teamrollen. Dat is een individueel georiënteerde trainingsvariant.

Wat leren jij en jouw team in deze 1-daagse training?

 • Je krijgt inzicht in ieders natuurlijke rol en bijdrage aan het team.
 • Je krijgt inzicht in de dynamiek van deze rollen in het team en daarmee in de  sterkten en zwakten van het team als geheel.
 • Het helpt het team om de de werkzaamheden zo te verdelen dat de sterke kanten van elk teamlid optimaal worden benut.
 • Het laat zien hoe je de verschillende rollen kunt inzetten om als team zo goed mogelijk te presteren, om een ‘high performing’ team te worden.
 • Het helpt je bij het herkennen en ontwikkelen van individueel talent.
 • Je leert vaardiger en bewuster om te gaan met de diverse karakters van anderen.

Voorafgaand aan de training laten we alle teamleden een officiële Belbin NL Teamroltest® maken. Elke deelnemers krijgt haar of zijn eigen Teamrol rapport.

Praktische informatie

Deze training geven wij uitsluitend ‘live’ omdat we een optimale interactie tussen de deelnemers erg belangrijk vinden.

 • Deze training geven wij uitsluitend op aanvraag.
 • De training duurt één volle dag. Desgewenst één dag van 09.00 tot 17.00 uur of tijdens twee dagen, verdeeld over twee gelijke dagdelen, in overleg met de deelnemers.
 • Het minimum aantal deelnemers is 4 en het maximum is 12 personen. Groter kan in overleg.
 • De trainingslocatie is in overleg: bij jullie in huis of op onze trainingslocatie of op een externe locatie van jullie voorkeur.
 • De kosten voor een groep tot maximaal 12 personen zijn tot en met 6 deelnemers € 1.995,- en voor de 7e en volgende deelnemers € 295,- ex. Btw per persoon
 • Dit is inclusief de officiële Belbin NL Teamroltest® t.w. van € 65,- voor elke deelnemer en een teamrapport.
 • Kiezen jullie voor onze locatie, dan zijn koffie en thee, fris en een zoet tussendoortje en een nette lunch inbegrepen.
 • Kiezen voor jullie eigen locatie of een andere en regelen jullie verder alles zelf, dan geven we 10% korting.

Over onze locatie

Onze thuisbasis is Tilburg, in gebouw Station 88, op loopafstand van NS Station Tilburg Centraal en met (betaald) parkeren vlakbij.

Wil je meer informatie over deze training of je daarvoor aanmelden?

Laat dan hier je gegevens achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Schrijf je hier in voor de Teamrol Academie nieuwsbrief. Je kunt je ieder moment uitschrijven