Teamrol Accreditatie Cursus

Belbin Practitioner. Zelfstandig, vakkundig en gecertificeerd met Belbin aan de slag

Deze training wordt aangeboden in samenwerking met Belbin NL, de officiële vertegenwoordiger van Belbin in het Nederlandse taalgebied. Onder auspiciën van Belbin UK in Cambridge biedt zij twee of drie maal per jaar een Practitioner opleiding aan, de Teamrol Accreditatie Cursus (TRAC).
Deze is opgebouwd uit inleidingen over het ontstaan, de achtergronden en de inhoud van Belbins teamrol model en omvat diverse interactieve oefeningen in het herkennen en begrijpen van de teamrollen.

Aan het eind van de cursus doe je de Accreditatietoets, een paper-and-pencil test. Als je daarvoor slaagt, wordt je naam bijgeschreven op de Nederlandse lijst van Belbin geaccrediteerden én ontvang je vanuit Cambridge een certificaat (door Meredith Belbin ondertekend) waarmee je je ook internationaal kunt afficheren als een erkend Belbin expert.

Voor wie is deze Practitioner bestemd?

De Teamrol Accreditatie Cursus (de TRAC), is een interactieve tweedaagse training, bestemd voor trainers, coaches, adviseurs en HR-professionals, die gecertificeerd en professioneel het teamrolmodel van Belbin willen toepassen in hun bedrijf of organisatie, en daarbij gebruik willen maken van Interplace, de online Belbin-testserie.

Wat leer je in deze 2-daagse training?

  • Je krijgt inzicht in de achtergronden en inhoud van Belbin en waarin het zich onderscheidt van andere modellen
  • Je leert hoe Interplace, de online test van Belbin, werkt en welke vele mogelijkheden dit programma heeft.
  • Ook leer je hoe je zelf een account kunt aanmaken en hoe je mensen uitnodigt om de online analyse te maken. Je oefent hoe je de individuele Belbin rapporten kunt toepassen bij coaching en training, maar ook hoe je rapporten kunt produceren voor de werkrelatie tussen twee personen, voor teams en hele organisaties. Of hoe je functies kunt omzetten in gedragskenmerken en vervolgens kunt matchen met de teamrollen van personen.

Praktische informatie

  • De TRAC omvat twee volle dagen, met meestal een week tussenpoos
  • De training vindt plaats op een externe locatie die van te voren bekend wordt gemaakt
  • De kosten van deelname bedragen € 795,- ex btw
  • Deelnemers ontvangen het Belbin Teamrol Magazine, het boekje Teamrol en Taal en, indien zij slagen voor de toets, een certificaat en de mogelijkheid om een internationaal Belbin Accredited logo te downloaden.del kunt toepassen in jouw eigen team (of van een opdrachtgever)
  • CORONA: Bij de uitvoering van deze training houden wij ons strikt aan de regels en richtlijnen van de overheid.

Actuele trainingsdata

Wil je meer informatie over deze training of je daarvoor aanmelden?

Laat dan hier je gegevens achter. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Schrijf je hier in voor de Teamrol Academie nieuwsbrief. Je kunt je ieder moment uitschrijven