Post-master 2

Belbin en bijzondere coachingstechnieken:
De Roos van Leary, Voice Dialogue en de Kernkwadranten

Hoe je bestaande en beproefde coachingstechnieken kunt combineren met de teamrollen van Belbin, tot krachtige en doelgerichte interventies.
Deze module bestaat uit drie werksessies van één dag die afzonderlijk of in combinatie met elkaar gevolgd kunnen worden.

 Voor wie is deze Post-master bedoeld?

Deze module is bedoeld voor coaches die verschillende instrumenten en vaardigheden met elkaar willen combineren bij individuele coaching en loopbaanontwikkeling.

Wat leer je tijdens deze drie leerdagen?

– Belbin en de Roos van Leary
Met hulp van de Roos van Leary kun je hardnekkige conflicten en vastlopende patronen in de communicatie tussen twee personen kunt ontdekken, duiden én oplossen. De teamrollen van Belbin wijzen de weg hoe je op een congruente manier het ‘andere’ gedrag kunt vertonen dat de vastgelopen patronen doorbreekt.
In deze werksessie brengen deelnemers eigen casuïstiek mee, waarmee zij in interactie met een in Belbin gespecialiseerde trainingsacteur praktisch kunnen oefenen in het oplossen van het ingebrachte probleem.

– Belbin en Voice Dialogue
Voice Dialogue is de werkmethode die ervan uitgaat dat een mens uit verschillende ‘stemmen’ of ‘ikken’ bestaat die voortdurend met elkaar in gesprek zijn. Door deze methode te koppelen aan Belbin vergroot je het inzicht in jezelf en ontdek je concrete handvaten om de verschillende teamrollen in jezelf te accepteren en beter te laten samenwerken.
In deze werksessie brengen deelnemers eigen casuïstiek mee waarmee zij in interactie met een in Belbin gespecialiseerde trainingsacteur praktisch kunnen oefenen in het leren kennen, waarderen en benutten van hun innerlijke stemmen/teamrollen.

– Belbin en de Kernkwadranten
Ontdek de valkuilen, allergieën en uitdagingen van elk van je primaire teamrollen. Dat geeft inzicht in je gedrag en de effecten die je hebt op anderen. Het kan duidelijk maken hoe conflicten ontstaan als mensen zo ‘in elkaars allergie zitten’ dat ze de achterliggende kernkwaliteiten niet meer herkennen. Deze cursus helpt je bij het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan en het willen verbeteren van bepaalde vaardigheden – of teamrollen. 

Praktische informatie

  • Deze training geven wij op aanvraag. bij voldoende belangstelling.
  • Elke werksessie duurt een volle dag.
  • Je kunt er voor kiezen deze afzonderlijk te volgen of in aansluiting op elkaar.
  • Het minimum aantal deelnemers is 6 en het maximum is 8 personen.
  • De training vindt plaats op onze trainingslocatie of, in overleg met de deelnemers, op een externe locatie.
  • Kiezen jullie voor onze locatie, dan zorgen wij voor koffie en thee, een zoet tussendoortje en lunch.
  • De kosten bedragen € 395,- per deelnemer per werksessie.
  • Wie twee werksessies volgt, betaalt € 750,- wie er drie volgt € 1.050,- ex btw en de eventuele extra kosten voor een andere accommodatie van jullie voorkeur.
  • CORONA: Bij de uitvoering van deze training houden wij ons strikt aan de regels en richtlijnen van de overheid.

Wil je meer informatie over deze post-master of je daarvoor aanmelden?

Laat dan hier je gegevens achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, cursus data en ontwikkelingen op gebied van teamrolmodellen.