Inspiratiedagen

Jaarlijks organiseert de Teamrol Academie een Belbin Inspiratiedag. Leden van het Teamrol Gilde, geaccrediteerde Interplace-gebruikers, trouwe klanten en nieuwsgierige belangstellenden komen bijeen om hun verhalen, vragen en antwoorden te delen en om van elkaars ervaringen te leren. Kortom: om inspiratie op te doen.

Het programma is ieder jaar weer opgebouwd uit keynote lectures, onderhoudende workshops en verrassende intermezzo’s en er is volop ruimte om contacten te leggen, informatie uit te wisselen en te netwerken.

Eerdere inspiratiedagen

Inspiratiedag 2015

Belbin en Diversiteit en Duurzaamheid

Annemarie Rakhorst presenteerde inspirerend en glashelder hoe het haar organisatie gelukt was succesvol te worden dankzij het benutten van diversiteit. Alexander Groen vertelde gepassioneerd hoe zijn persoonlijke situatie hem in staat stelt nu bij te dragen aan Libre Foundation, een opleidingsinstituut dat een deel van haar winst inzet voor Leiderschapstraining aan mensen in ontwikkelingslanden en presenteerde hoe leiders van NGO’s in ontwikkelingslanden werken aan een eerlijke wereld. Voor de lunch inspireerde Bartel Berkhout, grondlegger van Nijenrode Sports, met uitleg over de mate waarin het succes van teamsport daadwerkelijk maakbaar is.

In de middag gingen de deelnemers weer zelf aan de slag. Robert en Tamira lieten de 5 frustraties van samenwerking op een luchtige manier ervaren en kaderden dat met het gedachtegoed van Patrick Lencioni. In ‘Belbin en de buren’ gingen Michel en Rob in debat over de verschillen en overeenkomsten tussen RealDrives en het Belbin model. Jaco en Thijs introduceerden ‘Deep Democracy’ en hebben laten zien hoe vastgelopen teams weer in verbinding en beweging komen. En terug van weggeweest: Teamopoly. Maarten en Jasper gaven een ‘voorproefje’ van hoe het spel werkt en toegepast kan worden in trainingen.

Ter afsluiting van de dag presenteerde José Houweling haar nieuwe boek ‘De Belbin benadering’ voor individuele coaching en loopbaanbegeleiding’ geschreven in samenwerking met Rob Groen. Het TRA bestuur sloot af door met trots het tweede Belbin Magazine gratis uit te reiken aan de aanwezige bezoekers van de Inspiratiedag.

Inspiratiedag 2014

Playing your Strength

Een greep uit de vele mogelijkheden van werken met Belbin teamrollen, gaven de bezoeker deze dag veel inspiratie. Wick van der Vaart presenteerde hoe de denkwijze van ‘Appreciative Inquiry’ (A.I.) gecombineerd kan worden met Belbin Teamrollen. Hij verklaarde dat met A.I. mensen gezamenlijk gaan onderzoeken wat er werkt en wat ze graag willen voor de toekomst. Theo Duijker presenteerde hoe het lukt volgens de principes van ‘Enspiratie’ gebruik te maken van talenten bij mensen ‘met grote afstand tot de arbeidsmarkt’. Na de lunch waren er weer workshops met toepassingen van Belbin. Marion van Coolwijk, laat met haar ‘Belbin Teamtoppers’ jeugd vanaf 9 jaar ervaren dat ieder mens ertoe doet in de maatschappij. Zelfs als het leren niet zo makkelijk gaat. Hennie en Floris lieten zien hoe je met Belbin Teamrollen veel preciezer functieprofielen en selectiecriteria voor personeel kunt maken. Richard onderzocht in zijn interactieve workshop samen met de deelnemers hoe hij zijn E-learning website verder kon ontwikkelen. Wick liet deelnemers tijdens zijn workshop ervaren welk bijdrage A.I. heeft op gesprekken over diversiteit en authenticiteit. Floris en Maarten presenteerden tijdens het laatste onderdeel via een quiz de opzienbarende conclusies van hun onderzoek over ‘teamrollen en lifestyle’, waarna tijdens de borrel nog geanimeerd werd nagepraat.

Inspiratiedag 2012

Belbin & the Next Generation

De inspiratie van deze dag zat hem in het kijken naar de toekomst. Martine Delfos vertelde over de invloed van de virtuele wereld op de generaties X-Y en Z en stelde de vraag: “moeten we Belbin teamrollen herzien?” Nina Hoek van Dijke vertelde hoe het organisaties lukt om jongeren op een leuke, creatieve én verantwoorde manier te betrekken bij het nadenken over de toekomst. Als 3de spreker presenteerde Karen van den Broek hoe krachtig ZZP’ers samenwerkend ondernemen, omdat steeds meer mensen bereid zijn als zelfstandig ondernemer verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen inkomen én toch samenwerking met anderen nodig hebben. In de middag vervolgde zij met haar workshop ‘hoe beperkingen tot mogelijkheden kunnen worden omgebogen’.

Tijdens de lunch en ‘marktplaats’ genoten deelnemers niet alleen van al het lekkers, maar ook van de uitgestalde Belbin trainingsmaterialen. Daarna bezocht men de verschillende workshops met thema’s die aansluiten op toekomstige toepassingen van Belbin teamrollen. Zoals de overlap tussen de denkstrategieën van Disney en Belbin teamrollen. Nina Hoek van Dijke bracht haar presentatie van de ochtend naar een volgend niveau door samen met jongeren te brainstormen over Belbin en ‘Het nieuwe werken’. Mike verzorgde een workshop met zijn ontwikkelde Belbin trainingsmateriaal voor de Marine. Maarten en Jasper presenteerden als afsluiting hun plan om te onderzoeken hoe een teamrol tot uitdrukking komt in de levensstijl van mensen. Zij riepen op tot medewerking, waarop enthousiast werd gereageerd.

Andere Belbin events

2007

Belbin in Nederland

In 2007 mochten wij dr. Meredith Belbin in Nederland verwelkomen.