Voor ‘zelfhulpgoeroes’ zouden deze onzeker makende tijden wel eens een ‘best time ever’ kunnen worden. Ook wij hebben een paar van hun werken en ‘werkjes’ in de kast staan. Als stille getuigen van onze eerdere goede voornemens. Te lijvig en te ingewikkeld. Te vaak met van die moedeloos makende invullijstjes.

Het kan ook simpeler en ook dan blijft het al moeilijk genoeg om van goede voornemens tot goede daden te komen.

Het origineel is beter

Veel van die goeroes van nu halen trouwens hun wijsheden – net wat anders verpakt en vaak zonder bronvermelding – uit het werk van échte grootheden op dat gebied. Zoals Daniel Kahneman en Stephen Covey, auteur van The Seven Habits of Highly Effective People. Dus pik dat boek op bij je lokake boekhandel. Vraag in je vriendenkring wie het nog heeft liggen of check alvast Youtube.

Bij ons hangt op het prikbord naast de koelkast deze samenvatting van die Habits. Niet dat we er altijd naar ‘leven’, maar wat houvast en inspiratie geven ze ons wel in het dagelijkse bestaan. En wellicht ook jou.

Zeven* eigenschappen van blivend effectief (persoonlijk) leiderschap

Klopt, het zijn er acht. De laatste is door Covey in 2004 toegevoegd. Een mens blijft leren.

Covey overleed in 2012 door een fietsongeval. Hij was toen bijna tachtig. Zijn eigen motto was ‘leef het leven in crescendo’. Tegelijk resoneren veel van zijn adviezen ook weer met die van de klassieke ‘stoïcijnen’.

Eigenschap 1: Ben proactief

Ik richt mijn energie op datgene waar ik invloed op kan uitoefenen. In plaats van zaken waarop ik dat niet kan, zoals ‘de wereld’, mijn opvoeding, afkomst en het verleden. Ik heb verantwoordelijkheidsgevoel. Ik kies mijn eigen gedrag, houdingen en stemmingen. Ik geef anderen niet de schuld van mijn fouten. Ik ben alleen te kwetsen als ik daarvoor kies.

“Je hebt macht over je geest, niet over de gebeurtenissen buiten jou” – MARCUS AURELIUS

Eigenschap 2: Begin met het einde in gedachten

Ik ontwikkel een resultaatgerichte mindset en bepaal duidelijke uitkomsten die voor mij succes betekenen. Ik plan vooruit om deze te bereiken, in mijn privéleven en in mijn werk. Ik doe betekenisvolle dingen en maak een verschil. Ik ben een belangrijk onderdeel van mijn groep. Ik doe mijn best om een goed mens en burger te zijn.

“Wat zou je willen dat men tijdens je grafrede over jou zegt?” – STEPHEN COVEY

Eigenschap 3: Belangrijke zaken eerst

Ik besteed mijn tijd aan dingen die belangrijk zijn en zeg nee tegen de dingen waarvan ik weet dat ik ze niet moet doen. Ik maak een schema en volg mijn plan. Ik ben daarin gedisciplineerd en georganiseerd. Ik reageer niet op allerlei afleidingen tijdens de waan van de dag.

“Niemand is vrij die niet zichzelf de baas is” – EPICTETUS

Eigenschap 4: Denk win-win

Ik kom op voor mijn eigen belangen zonder die van anderen uit het oog te verliezen. Ik stort regelmatig op de emotionele bankrekening van anderen. Als er conflicten ontstaan, ga ik op zoek naar oplossingen die voor beide partijen werken. Ik werk effectief met anderen samen door relaties met hoog vertrouwen te bouwen.

“Denk in termen van overvloed: van de mooiste dingen in het leven – zoals liefde, aandacht en geluk – is er genoeg voor iedereen.” – STEPHEN COVEY

Eigenschap 5: Eerst begrijpen, dan begrepen worden

Ik luister naar de ideeën, opvattingen en gevoelens van anderen. Ik probeer dingen vanuit hun standpunt te bekijken. Ik luister naar anderen zonder ze te onderbreken. Ik kijk mensen aan wanneer ik met ze praat. Dankzij een duidelijk inzicht in hun behoeften en wederzijds begrip kan ik hen beïnvloeden. Ik durf mijn ideeën naar voren te brengen.

“De meeste mensen luisteren niet met de intentie om te begrijpen; ze luisteren met de intentie om te antwoorden.” – STEPHEN COVEY

Eigenschap 6: Creëer synergie

Ik waardeer de sterke punten van andere mensen en leer van hen. Ik kan goed opschieten met mensen, ook als ze anders zijn dan ik. Ik ben bescheiden. Ik kan goed samenwerken in een team. Ik ga verschillen tussen mensen niet uit de weg om waterige compromissen te sluiten. Ik vraag anderen naar hun ideeën om voor problemen creatievere en betere oplossingen te bedenken dan ieder van ons alleen kan en die voldoen aan ieders belangen.

Eigenschap 7: Houd de zaag scherp – continue verbetering

Ik werk aan mijn motivatie, energie en werk-/levensbalans door tijd te maken voor mijzelf en mijn duurzame inzetbaarheid. Ik zorg voor mijn lichaam door gezond te eten, voldoende te bewegen en genoeg te slapen. Ik breng tijd door met familie en vrienden. Ik leer op heel veel verschillende plekken. Ik neem de tijd om anderen te helpen.

“Je moet eerder bedenken met wie je wilt eten of drinken dan wat je wilt eten en drinken. Want zonder een vriend is ons leven het voederen van een leeuw of een wolf.” – EPICURUS

Eigenschap 8. Leef vanuit je kracht en leer anderen inspireren

Ik leef vanuit mijn volledige potentie en inspireer anderen om dat ook te doen. Ik probeer voor hen een rolmodel te zijn.

“Ontdek je eigen stem, draag deze uit en help ook anderen hun eigen stem te ontdekken en uit te dragen.” – STEPHEN COVEY

Volgende stappen

Wil jij persoonlijk of met jouw team werken aan beter teamwerk? Neem dan contact met ons op – misschien kunnen we je helpen.

Gerelateerde berichten
Wat we missen als we in ons werk openhartige feedback vermijden
Feedback

In teams en organisaties waarin manieren ontbreken om elkaar zorgvuldig openhartige feedback te geven, leidt dit tot wantrouwen en politiek Lees verder

Wat jou en mij echt motiveert in ons werk

Veel mensen en hun managers zijn het erover eens dat ‘plezier in het werk’ en ‘betrokken en gemotiveerde medewerkers’ belangrijk Lees verder

Als leidinggevende wél helpen maar níet micromanagen

Hoe zorg je er als leidinggevende voor dat de hulp die je aanbiedt voor jouw teamleden ook wérkt? Wanneer medewerkers Lees verder

Groeimindset: enkele misvattingen en tips

Wat betékenen eigenlijk een groeimindset en een statische minset? En wat is het niet? Carol Dweck, onderzoeker en een van Lees verder